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栄養素を考慮した献立管理システムを用いて作成した献立のレシピバランスの評価 : ユーザからのフィードバックを考慮した献立表推薦システムの場合
https://kinjo.repo.nii.ac.jp/records/1158
https://kinjo.repo.nii.ac.jp/records/1158c4400789-97a4-459f-a522-6495d1e907d2
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 会議発表論文 / Conference Paper(1) | |||||
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公開日 | 2020-11-30 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 栄養素を考慮した献立管理システムを用いて作成した献立のレシピバランスの評価 : ユーザからのフィードバックを考慮した献立表推薦システムの場合 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Evaluation of the recipe balace of a menu-list made by a menu managemant system : a menu-list recommendation system providing feedback from users | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_5794 | |||||
資源タイプ | conference paper | |||||
著者 |
丸山, 智美
× 丸山, 智美× 西川, 智佳× 伊藤, 孝行× 永井, 明彦 |
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著者別名 |
Maruyama, Satomi
× Maruyama, Satomi× Nishikawa, Chika× ITO, Takayuki× NAGAI, Akihiko |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Japanese are increasingly searching for recipes online when they cook. At many recipe site, users can search for and contribute recipes. However, such recipe sites often fail to provide detailed nutritional information. In this study, registered dietitians evaluated the results of a score used by a cooking group. the score involved the number of recipes used, within one week, of grain dishes, main dishes (fish and meat), side dishes(vegetables), fruits, milk and others (juice and sweets). The score of grain dishes, main dishes, side dishes, fruits and milk was lower than the ideal score provided by the Japanese Food Guide Spinning Top. These results indicate that it is necessary to improve the selection of meals by a menu management system. | |||||
書誌情報 |
金城学院大学消費生活科学研究所紀要 en : Insutitute of Life and Counsumer Sciences, Kinjo Gakuin University 巻 18, 号 1, p. 15-20, 発行日 2014-03-31 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 金城学院大学消費生活科学研究所 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13434020 |